Achterhoek

Nieuw college Oude IJsselstreek met oudgediende Haverdil

De wethouders voor de komende vier jaar in Oude IJsselstreek.
De wethouders voor de komende vier jaar in Oude IJsselstreek. © REGIO8
GENDRINGEN - John Haverdil en Marco Bennink zijn de nieuwe wethouders in de gemeente Oude IJsselstreek, meldt REGIO8. De huidige coalitie van Lokaal Belang en CDA krijgt er met de PvdA een nieuwe partner bij.
Haverdil keert voor de PvdA terug in het college, terwijl Bennink namens Lokaal Belang zijn debuut maakt als wethouder. "Ik vind het een eer dat ik ben voorgedragen", aldus Bennink. "Het is een nieuw iets voor mij en ik stap er onervaren en blanco in en laat het op mij afkomen."
Dat de sociaaldemocraten weer meedoen 'voelt heel fijn en ook heel vertrouwd' zegt PvdA-fractievoorzitter Willie Oort. "Een PvdA hoort in een collegebank te zitten. We zijn ook erg trots en verguld met het feit dat John Haverdil die functie gaat doen vol overgave, met veel creativiteit en deskundigheid."

'Verder op de lijn'

Jeanine Kock (CDA), Ria Ankersmit en Ben Hiddinga (Lokaal Belang) blijven de komende periode wethouder in Oude IJsselstreek. Ankersmit, tevens formateur: "We gaan verder op de lijn zoals we de afgelopen vier jaar hebben gedaan."