Arnhem en omstreken

Het doek valt voor etentje voor de buren in Arnhem

Etentje voor de buren stopt.
Etentje voor de buren stopt. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Al dertien jaar lang koken studenten van het RijnIJssel College in Arnhem maandelijks tijdens het eettafelproject 'Buur voor Buur' voor inwoners van de wijk Heijenoord en Lombok. Maar nu gaat 'buur' RijnIJssel College de wijk verlaten. De school gaat verhuizen naar de Velperweg en dus houdt het project op te bestaan.
Op de school van het RijnIJssel College aan de Alexanderstraat leren mbo 1-studenten het koken en eten serveren. En wat is er dan mooier om dit praktijkonderwijs te leren met echte gasten. Voor de buurtbewoners, vooral ouderen, is het maandelijks etentje een moment om elkaar te ontmoetten. Door samen te eten tijdens Buur voor Buur kwamen maandelijks zo'n zestig bewoners van de Arnhemse wijk Heijenoord en Lombok samen onder het genot van een driegangendiner voor een klein bedrag (tegenwoordig 5 euro). De bedoeling was dat ze elkaar op die manier beter leerden kennen.
Buur voor Buur stopt

'Wij vinden het verschrikkelijk'

De buurtbewoners vinden het maar wat jammer dat de school gaat verhuizen en er een eind komt aan de etentjes. "Wij vinden het verschrikkelijk", zegt Pauline Blijjenberg, een van de buurtbewoners die betrokken is bij de organisatie. "De buurtgenoten verheugen zich erop om gezellig een keer in de maand te komen eten."
In de wijk Heijenoord en Lombok verdwijnt het project dus. Maar de school is vast van plan het project op hun nieuwe stek voort te zetten. "Er is al contact gezocht met Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA)", zegt Marc Lentjes van het RijnIJssel College. "Dit is een mooie leeropdracht voor onze studenten dus we willen dit graag in het nieuwe schooljaar weer voortzetten."