Arnhem en omstreken

Zomer vol files in Arnhem: John Frostbrug gaat op slot

De John Frostbrug in Arnhem
De John Frostbrug in Arnhem © Rijkswaterstaat
ARNHEM - Rijkswaterstaat gaat beginnen met groot onderhoud aan de John Frostbrug, de belangrijke verbinding tussen Arnhem-Noord en -Zuid. Zaterdagavond gaat de brug anderhalve dag volledig op slot voor gemotoriseerd verkeer. Een voorproefje voor eind juli als de brug zeven weken lang volledig wordt afgesloten.
Om 20.00 uur gaat de brug dicht. Dan mag er geen auto, bus of ander gemotoriseerd voertuig meer overheen. Maandagochtend om 06.00 uur gaat de brug weer open, maar reken je niet rijk, want in beide richtingen is maar één rijstrook open.
Bovendien mag je niet harder dan 30 kilometer per uur. Fietsers en wandelaars kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de brug. Al schuiven de fietsers in noordelijke richting wel een beetje op naar het midden van de brug.
De situatie op de John Frostbrug tussen 30 mei en 23 juli
De situatie op de John Frostbrug tussen 30 mei en 23 juli © Rijkswaterstaat
Die situatie blijft zo tot zaterdag 23 juli; daarna wordt het helemaal een opgave om het centrum van Arnhem via de zuidkant te bereiken of te verlaten. De brug gaat dan zeven weken lang volledig op slot. Al het gemotoriseerd verkeer, dus ook het openbaar vervoer en de hulpdiensten moeten dan gebruikmaken van de Nelson Mandelabrug aan de andere kant van de stad. Ook daar zal de drukte dus flink toenemen deze zomer.
Op 10 september moet de ellende dan weer voorbij zijn. Volgens Rijkswaterstaat is het onderhoud noodzakelijk zodat ze in de toekomst een vlotte en veilige doorstroming kunnen blijven garanderen op de brug.
De situatie op de brug tussen 23 juli en 10 september
De situatie op de brug tussen 23 juli en 10 september © Rijkswaterstaat
Fietsers en wandelaars hoeven in de periode tussen zaterdag 23 juli en zaterdag 10 september niet bang te zijn dat ze een eind hoeven om te rijden. Zij kunnen gewoon de fietspaden op de John Frostbrug blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden.