Gelderland

Originele manieren om personeel te vinden: Strik ze op de mooiste dag van hun leven'

Tamara van Heteren trouwde zeven jaar geleden in Kasteel Wijenburg en werkt er nu in de bediening
Tamara van Heteren trouwde zeven jaar geleden in Kasteel Wijenburg en werkt er nu in de bediening © Omroep Gelderland
ARNHEM - Treinen die niet rijden, tunnels die dicht moeten en restaurants die een paar dagen sluiten; al een aantal maanden staat het 'p-woord' bij veel bedrijven hoog op de agenda. In allerlei bedrijfstakken is het personeelstekort een groot probleem. Het vissen in dezelfde vijver levert vaak niet veel op en dus worden werkgevers creatief. Vijf originele manieren om het personeelstekort aan te pakken:
Bij restaurant 't Noorden in Aalten zagen ze de lokale sportverenigingen, die op alle mogelijke manieren ondernemers zoeken voor sponsoring. En zij waren juist op zoek naar personeel. Eén en één is twee, dachten eigenaars Wesley en Nita Hüning, en ze besloten de rollen om te draaien.
Wesley Hüning: "We zijn op zoek naar regionale sportverenigingen die we mogen sponsoren. In ruil daarvoor moet de sportverenigingen dan een medewerker voor het restaurant aandragen. Het is een win-win. We zijn zelf erg sportminded en vinden het leuk om verenigingen te ondersteunen, maar in dit geval kunnen verenigingen ons ook ondersteunen.” De medewerkers moeten dan wel minimaal twee dagen per week komen werken. En minimaal drie maanden beschikbaar zijn. Ze hebben inmiddels twee sollicitanten en het spreekt zich rond. "De atletiekvereniging heeft ook al interesse getoond."

Speeddates

En bij 't Noorden wedden ze niet op een paard; vorig jaar zomer organiseerden ze een horecaborrel met speeddates met andere horecaondernemers en in samenwerking met de gemeente en het UWV. "Het was in juli en we konden de feestzaal niet gebruiken, maar kregen wel toestemming van de gemeente voor een groot pop-up terras. Daar hielden we een grote horecaborrel in plaats van een normale banenbeurs. Het was een succes. Bijna iedere werkgever die meedeed heeft er wel een werknemer aan over gehouden en wij kregen zelfs vier nieuwe medewerkers die nog steeds bij ons werken."

Zoeken in een andere hoek

De Feestfabriek in het Gelderse Hengelo heeft voor hun festival Mañana Mañana in Laren eens in een andere vijver gevist op zoek naar personeel. Bewoners van 'De Wondere Wereld', een woon- en werkinitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking, komen de gelederen versterken tijdens het festival.
"Het idee om mensen met een beperking te betrekken bij ons festival, ligt al een tijdje op de plank", zegt Iris Garritsen, medewerker van de Feestfabriek. "We mogen deze jongens en meiden inplannen voor diverse taken, zoals het schoonhouden van het terrein en het vullen van koelkasten backstage en bij de artiesten. Zij een leuk klusje, wij een leuk team!"

Strikken op de mooiste dag

Bij Kasteel Wijenburg in Echteld hoorden ze steevast van bruidsparen de uitroep: 'O, wat een leuk werk hebben jullie'. "Daar moeten we wat mee doen", dacht manager Johan Huisman. "Dus toen zijn we alle bruidsparen die hier geweest zijn, gaan aanschrijven met de vraag of ze wilden overwegen om bij ons te werken."
En dat had effect: "Inmiddels hebben we al vier bruiden en drie bruidegommen die hier getrouwd zijn in de bediening werken. Die doen dat een of twee dagen in de week, gewoon omdat ze het leuk vinden naast hun andere baan. Bijna ter ontspanning. Omdat ze dan weer even op 'hun' kasteel zijn en om andere bruidsparen ook zo'n fijne dag te bezorgen. Sowieso werken hier in totaal dertien mensen die hier ook ooit getrouwd zijn."

Bied meer geld

Bij Bistro Barbizon in Oosterbeek probeerden ze het met een posteractie. "Gezocht: fulltime kok: 10% meer verdienen dan je nu doet". Maar het heeft nog niks opgeleverd, zegt eigenaar Willem Rave van de bistro. "We zijn nu maar zelf begonnen met jongeren op te leiden met wie we via vrienden of familie in contact zijn gekomen. Maar ja, opleiden kost ook tijd. Dus als je nog twee koks weet; ze zijn van harte welkom!"