Achterhoek / Liemers

Tien portretten van Herman Brood, maar waar zijn ze gebleven?

Evelien werd als 3-jarig meisje door Herman Brood geportretteerd op het festival
Evelien werd als 3-jarig meisje door Herman Brood geportretteerd op het festival © Evelien Helder
DOETINCHEM - Theaterfestival Buitengewoon bestaat dit jaar 25 jaar, voor de organisatie reden voor iets extra's. Daarom is het festival op zoek naar tien portretten die in 1997 zijn gemaakt door Herman Brood.
Zelf werd ze in 1997 als 3-jarig meisje door Herman Brood geportretteerd op het festival. Inmiddels is Evelien Helder 28 jaar en programmeur van Theaterfestival Buitengewoon.
"We willen met het festival een nieuwe weg inslaan en de bezoekers langer dan één weekend laten genieten. Vandaar dat we nieuwe ideeën aan het bedenken zijn. Dit jaar is dat de expositie in het Stadsmuseum waar we tien portretten, die gemaakt zijn door Herman Brood, willen exposeren.

Zoektocht

Voor de komende editie op 2 en 3 juli zoekt de festivalorganisatie naar de portretten om ze tijdens het evenement samen te brengen. Alleen waar zijn deze mensen gebleven? Dat blijkt best nog een zoektocht.

Zes nog kwijt

"De geportretteerden zullen destijds in de omgeving van Doetinchem hebben gewoond maar dat hoeft nu natuurlijk niet meer zo te zijn", vertelt Evelien. "Vandaar de vraag of mensen willen helpen met de zoektocht. We hebben inmiddels vier mensen terug gevonden, de overige zes zoeken we nog. Ook vinden we het leuk als er mensen zijn die destijds foto's hebben gemaakt of er herinneringen aan hebben".
Evelien deed op Radio Gelderland een oproep in het programma Gelderland Helpt. Hier kan je ook terecht om een reactie achter te laten.