Arnhem en omstreken

Arnhemse Rosalie verovert met haar jurken de fashionwereld

Rosalie met de jurk die zij voor Linda Hakeboom ontwierp.
Rosalie met de jurk die zij voor Linda Hakeboom ontwierp. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ze is nog HBO student, maar haar ontwerpen staan al op de covers van grote modebladen als Vogue. En ook de eerste BN'ers weten haar te vinden. Ontwerpster Rosalie Boonstra (24) wil een grote naam worden in de modewereld.
"Kansen moet je zien en grijpen." Rosalie is daar heel duidelijk in. Ze doet haar stinkende best om het bedrijf dat zij als student al heeft opgericht een succes te laten worden. Een lange zwarte avondjurk is daarvan een bewijs. "Deze heb ik op verzoek ontworpen voor het Televizier-Ring Gala. De jurk is gedragen door regisseur Linda Hakeboom. Het ontwerpen en maken moest wel binnen een paar dagen gebeuren, maar dat is gelukt. Zij won dus een Televizier-ster en kwam in deze robe op televisie. Daar kan ik echt van genieten."
Ook een andere jurk van Rosalie schitterde recent nog op een rode loper. Musical-ster Myrthe Burger liep in een roze en rode wolk van tule naar de uitreiking van de Musical Awards 2022.
Voor Rosalie voelt het allemaal heel onwerkelijk:
Jurken van Rosalie Boonstra stralen op covers grote modebladen

Als ukkie al gek op mode

Als klein kind was Rosalie Boonstra al gek op mode en bedacht zij haar eigen ontwerpen. "Toen mijn moeder niet thuis was heb ik daarom een keer haar naaimachine naar mijn kamer gedragen. Dat ding ging dus helemaal kapot omdat ik niet eens wist hoe die werkte. Maar ik liet me daar niet door tegenhouden en ben altijd kleding gaan bedenken. Het was natuurlijk nog niet echt ontwerpen."

Covers en eigen lijn bij Fashion Week

Inmiddels worden haar ontwerpen door modellen gedragen op covers van grote bladen als Vogue en Grazia. Doordat Rosalie vorig jaar een talent award won tijdens The Hague Fashion Week, mag ze daar dit jaar een eigen lijn voor ontwerpen. Zij vindt dit allemaal super een mooie stap verder. Het past ook bij de grote plannen die zij heeft. "Binnenkort ga ik naar Parijs om daar mensen te leren kennen uit de modewereld en ik ga waarschijnlijk meewerken aan een televisieprogramma."

Van klein naar groot

Voorlopig werkt Rosalie vanuit haar Arnhemse appartement dat ook meteen haar atelier is. Zij beseft dat meer succes betekent dat zij dan personeel moet inzetten. "Ja, dat zal wennen zijn, want dan moet ik medewerkers aanwijzingen geven. Nu zit ik nog lekker achter mijn naaimachine te werken. Dan luister ik naar Franse muziek en ondertussen kom ik dan in een soort flow waarbij ik al helemaal voor mij zie hoe modellen in mijn ontwerpen lopen voor een fotoshoot. Heerlijk vind ik dat!"
Rosalie Boonstra en Linda Hakeboom tijdens het doorpassen.
Rosalie Boonstra en Linda Hakeboom tijdens het doorpassen. © Rosalie Boonstra