Arnhem en omstreken

Lekker! Sem (22) maakt de op één na beste likeur ter wereld

Sem Vermeulen.
Sem Vermeulen. © Studio Marly & Gerald Vermeulen
ARNHEM - Sem Vermeulen (22) uit Arnhem ontdekte bij toeval een bijzondere limoen achterin een vriezer. Dit zou de basis vormen van een prijswinnende likeur. Hij werkte ruim twee jaar aan zijn 'kafi liqueur' en won onlangs zilver op de World-Spirits Awards. "De geur en smaak zijn zo uniek!"
Trots vertelt Sem dat niet alleen de likeur in de prijzen viel, ook de vormgeving van de fles en het etiket gooide hoge ogen. "Mijn zus heeft dat allemaal bedacht en ook in deze categorie zijn we beloond met een tweede prijs."

Achterin de vriezer

Sem is kok en vertelt hoe hij als stagiair de klus kreeg om de vriezer op te ruimen. "Daar zag ik een soort limoen die ik nog nooit had gezien. Ik vroeg na bij de chef wat het was. 'Oh, dat is een kaffir'. Toen ik over de schil schraapte kwamen er geuren vrij, zo fris en speciaal."

Gin tonic

Sem ging met de limoen aan de slag en deed er ruim twee jaar over om zijn likeur te perfectioneren. Niet zonder succes. Toch is hij nog niet klaar met de bijzondere vrucht. "We zijn nog lang niet uitgedokterd met de kaffir. Misschien gaan we er nog een gin tonic van maken."
Zijn baan als kok zegt Sem voorlopig niet op. "Mijn hart ligt bij de horeca. Het is mooi als ik het maken van de likeur en andere dranken kan blijven combineren."