Gelderland

Tot in de avond problemen op het spoor door omgewaaide bomen en blikseminslag

Op verschillende plekken ligt het treinverkeer stil
Op verschillende plekken ligt het treinverkeer stil © Persbureau Heitink
WOLFHEZE - Door het noodweer zijn op drie plekken in Gelderland bomen op het spoor gevallen, waardoor op die trajecten geen treinen rijden.
De NS meldt dat het treinverkeer tussen Dieren en Zutphen nog tot 21.00 uur platligt. Tussen Wolfheze en Arnhem Centraal en tussen Terborg en Aalten lag ook een boom op het spoor, maar daar is het treinverkeer inmiddels hervat.
Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen rijden tot 19.00 uur veel minder treinen als gevolg van blikseminslag. Ook in Duitsland zijn problemen op het spoor. Daardoor rijden tot 19.30 uur geen treinen tussen Arnhem Centraal en Emmerich.
De buurtbus in de gemeente Renkum rijdt de rest van de dag niet meer door bomen die op de weg zijn beland. Volgens een woordvoerder zijn er te veel 'obstakels'. Het gaat om de lijnen 589 en 590.

Fabriek blank

Ook op andere plekken in Gelderland gingen grote bomen tegen de vlakte. Er kwamen onder meer meldingen uit Beekbergen, Dieren en Etten. Ook sloeg op andere plekken de bliksem in.
Deze auto in Dieren werd bijna bedolven onder een grote tak die afbrak
Deze auto in Dieren werd bijna bedolven onder een grote tak die afbrak © Persbureau Heitink
Daarnaast worden er meldingen gedaan van wateroverlast. Zo staat een fabriek in Vuren blank doordat het regenwater met bakken door het dak stroomt.

Tot 18.00 uur code geel

Tot 16.00 uur gold code oranje in de provincie en tot 18.00 uur is nog code geel van kracht. Het KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien en windstoten tot 70 km/uur.
Zie ook: