Liemers

Complete snelweg afgezet voor grote controle

Een marechaussee spreekt met een bestuurder tijdens een controle.
Een marechaussee spreekt met een bestuurder tijdens een controle. © Omroep Gelderland
BABBERICH - Een gestolen voertuig, een ongewenste vreemdeling en een automobilist die onder invloed van harddrugs rijdt; het is de vangst tijdens een grote controle aan de grens bij Babberich. Vier mensen zijn donderdagavond aangehouden.
Een paar keer per jaar bundelen de politie, douane en marechaussee de krachten. Donderdag gingen ze nog een stapje verder: de volledige A12 in de richting van Arnhem werd afgesloten.
Kijk hoe de controle werd uitgevoerd:
Vier aanhoudingen bij grote controle aan grens bij Babberich

Korridor Fahndung

De zogeheten Korridor Fahndung, de grenscontroles tussen Nederland en Duitsland, wordt niet alleen in Gelderland georganiseerd. Op Nederlands en Duits grondgebied verlenen meerdere opsporingsdiensten hun medewerking aan deze internationale actie.
De hele snelweg wordt afgezet en alle auto’s passeren de controleposten. De marechaussee laat weten vooral te hebben gelet op mensenhandel of mensensmokkel, valse documenten en illegale grensoverschrijdingen.
Of er nu veel of weinig aanhoudingen verricht worden: het is volgens de marechaussee altijd zeer waardevol om de samenwerking met de Duitse collega's te stimuleren. Het gebeurt ook dat er verdachte situaties worden gesignaleerd, die op een later moment nog tot aanhoudingen leiden.