Rijk van Nijmegen

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar schietpartij Nijmegen

De politie hield de gewonde persoon ook aan.
De politie hield de gewonde persoon ook aan. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De politie heeft inmiddels vier verdachten aangehouden na de schietpartij dinsdagmiddag in Nijmegen. Meteen na het incident werden al twee personen opgepakt.
Het incident speelde zich af op de kruising van de Hatertseweg en de Couwenbergstraat. Dat is vlak bij het winkelcentrum Hatert. Naderhand heeft de politie meteen de gewond geraakte persoon aangehouden, omdat zijn rol in de schietpartij nog niet duidelijk is. Het gaat om een 25-jarige Nijmegenaar.
Daarna zijn er nog drie aanhoudingen verricht. Twee verdachten komen uit Nijmegen en zijn 17 en 21 jaar oud. De vierde verdachte is een 26-jarige man zonder vast woonadres. Wat zij met de schietpartij te maken hebben, wordt onderzocht.

In de tuin

De politie trok dinsdagmiddag door Nijmeegse wijken en doorzocht verschillende schuren en achtertuinen op zoek naar iemand die mogelijk betrokken was bij de schietpartij. Of er toen iemand is aangehouden, is niet bekend.
Buurtbewoners zeiden dat zij ineens vier of vijf politieagenten in de tuin hadden met getrokken wapens.
Kijk naar beelden van die zoekactie:
Agenten met getrokken pistool in de achtertuin

Veel vragen

Hoewel de politie begrijpt dat er veel vragen zijn over het incident, wil zij niet meer melden op dit moment. "Het rechercheonderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin, is in volle gang", staat in een persbericht.

Zie ook: