Arnhem en omstreken

Maandenlang verkeershinder in Arnhem door werk aan John Frostbrug

De John Frostbrug in Arnhem
De John Frostbrug in Arnhem © Rijkswaterstaat
ARNHEM - Gemotoriseerd verkeer moet de komende maanden rekening houden met veel verkeershinder in Arnhem. Dat komt doordat Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem gaan werken aan de renovatie van de John Frostbrug over de Rijn. De gemeente en de wegbeheerder adviseren om tot medio september Arnhem binnen te rijden via de noordkant van de stad.
De brug, wereldberoemd door de Slag om Arnhem in september 1944, krijgt onder meer een nieuw wegdek en wordt geschilderd. De brug is daarvoor in het laatste weekend van mei helemaal dicht. Dat is ook zo van 23 juli tot 10 september. In de tussentijd is er stadinwaarts en -uitwaarts maar één rijstrook beschikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel gewoon gebruiken volgens Rijkswaterstaat.

Met de bus verder

De trolleybussen rijden een andere route, via de Nelson Mandelabrug. Automobilisten kunnen parkeren op een terrein bij stadion GelreDome en daar overstappen op de bus. Ook zijn daar elektrische fietsen te huur.
Rijkswaterstaat adviseert gemotoriseerd verkeer dat toch vanuit het zuiden naar Arnhem rijdt om dat in elk geval buiten de spitsuren te doen. De kans dat er op drukke uren al ver voor de stadsgrenzen op de snelweg tussen Nijmegen en Arnhem een file staat, is niet gering.
Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 (Andrej Sacharovbrug, ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.