Rijk van Nijmegen

Pepijn (22) wil eetcommunity in Nijmegen groot maken: 'Ik doe dit vanuit mijn hart'

Pepijn Wessels
Pepijn Wessels © Eigen foto
NIJMEGEN - Pepijn Wessels werkt bij stichting Eet Mee. De 22-jarige Nijmegenaar wilde iets betekenen voor de maatschappij en ging op zoek naar de voor hem perfecte vrijwilligersbaan. Dat was voor hem deze online eetcommunity. “Ik heb het harstikke goed met een eigen baan en appartement. Ik zou graag iets doen voor mensen die het iets minder hebben of zich eenzaam voelen. Dit doe ik vanuit mijn hart.”
Wessels is net afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en werkt nu in de horeca. Hij wil graag naar de Politieacademie. De 22-jarige is communitybouwer voor stichting Eet Mee in Nijmegen. Deze online eetcommunity is een manier om nieuwe mensen te leren kennen door samen te eten. Aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken.

Matches

Mensen kunnen zich via de website van Eet mee aanmelden als ze een etentje willen hosten of juist eraan willen deelnemen. “Wij maken dan matches.” Zelf heeft de pas afgestudeerde Wessels al twee matches gehad. “De etentjes kunnen fysiek plaatsvinden, maar ook online.”
Ook tijdens een online etentje is er best veel interactie
De eerste twee etentjes van Wessels waren online. “Dat is wel anders dan fysiek, maar ik heb eigenlijk gemerkt dat er best wel veel interactie is.” Eén van de etentjes was met een statushouder en daarbij hielp de 22-jarige ook met de Nederlandse taal. Zijn volgende match is op 30 mei.

Verbinding

Als communitymanager probeert de Nijmegenaar nieuwe mensen te werven voor etentjes. “We hebben nu enkele deelnemers in Nijmegen en ik hoop dat dit er meer worden. We willen steeds meer verbinding tussen mensen in Nijmegen creëren.”