Rijk van Nijmegen

'Politie! Laat je handen zien!', agenten kammen buurt uit met getrokken pistool

Agenten kamden onder meer deze achtertuin uit met getrokken pistolen.
Agenten kamden onder meer deze achtertuin uit met getrokken pistolen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagmiddag in Nijmegen meerdere achtertuinen en schuren doorzocht, op zoek naar een persoon die mogelijk betrokken was bij een schietpartij. Op beelden is te zien en te horen hoe politieagenten met getrokken wapens een tuin doorzoeken.
De schietpartij speelde zich af op de kruising van de Hatertseweg en Couwenbergstraat, in de buurt van het winkelcentrum. Bij de schietpartij raakte iemand gewond: hij is in het ziekenhuis aangehouden, omdat nog onduidelijk is welke rol hij heeft gespeeld in het geheel. In de buurt van het schietincident hielden agenten ook iemand aan.

'Het was in een keer paniek'

Agenten zochten in de omgeving nog naar een andere verdachte, onder meer in de Treubstraat. Die zoektocht werd later gestaakt. Buurtbewoners schrokken van agenten die met getrokken wapen tuinen doorzochten. "Het was in één keer paniek", zegt een bewoner van de Treubstraat tegen een verslaggever van Omroep Gelderland. "We hadden in één keer vier, vijf politieagenten in de tuin. Ze trokken met getrokken pistolen schuren open, we zijn naar binnen gevlucht."
"Het was gewoon één grote chaos", vervolgt de bewoner. "Niet normaal, eigenlijk. Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken."
Op opnamen die een bewoner maakte, is te zien hoe vier agenten door een achtertuin lopen en een schuur naderen. "Politie! Laat je handen zien!", roept een agente naar binnen. Als blijkt dat zich binnen niemand schuilhoudt, gaan de agenten weer weg.
Bekijk de beelden uit de Treubstraat:
Agenten met getrokken pistool in de achtertuin