Gelderland

Vriend Rob de Nijs emotioneel over laatste concert: 'Wordt een waardig afscheid'

Fred verwacht een groots en waardig afscheid van Rob (foto) in de Ziggo Dome.
Fred verwacht een groots en waardig afscheid van Rob (foto) in de Ziggo Dome. © ANP
BENNEKOM - Het afscheidsconcert van Rob de Nijs wordt op 22 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam gehouden. De in Bennekom woonachtige zanger moest het afscheid van zijn fans uitstellen omdat hij moest herstellen van een coronabesmetting. Zijn vriend en personal assistent is blij met de aankondiging. "Ik word er emotioneel van."
De show stond oorspronkelijk gepland voor 10 april. Dat ging niet door vanwege de coronabesmetting. Het duurde even voor er een nieuwe datum gevonden was, omdat de Ziggo Dome een druk programma heeft. Nu het concert er toch echt aankomt, belde Omroep Gelderland met Fred Kompier uit Berg en Dal. Hij is vriend, fan, chauffeur en personal assistent van Rob de Nijs.

Fan en vriend

"Ik ken Rob nu al een lange tijd", vertelt Kompier. "Eerst was ik fan, later werd ik z'n vriend en toen ben ik voor hem gaan werken."
Wat vindt Kompier van het grote nieuws? "Ik ben heel erg blij. Het wordt een concert met een lach en een traan. Er komt een aantal gastartiesten en daar zitten grote namen tussen. Maar het draait om Rob. Hij werkt heel hard om weer in topconditie te zijn. De coronabesmetting was een zware klap voor hem, maar hij is gerevalideerd."
De 79-jarige Rob de Nijs heeft de ziekte van Parkinson. Daarom is dit zijn laatste optreden. Zijn vriend Kompier weet zeker dat het een een waardig afscheid wordt.
We hebben samen tienduizenden kilometers gereden
Fred Kompier, vriend en personal assistant van Rob de Nijs
"Rob heeft een mooie, warme stem en hij kent die stem zelf zo goed. Het gaat een mooi concert worden en een hele emotionele avond voor fans. Maar ook voor ons als crew, de technici en de muzikanten. Het is mooi dat Rob nog afscheid kan nemen van zijn fans in Nederland en België. Want ook daar is hij megapopulair."

'Verschrikkelijk lieve man'

Voor Fred is het ook een definitief einde van een tijdperk. "Ik word er emotioneel van. Ik ben negen jaar onderweg geweest met hem. Naast gewone concerten in heel Nederland en Vlaanderen kwam hij toen ook nog veel op televisie. We hebben samen tienduizenden kilometers gereden, vaak tot diep in de nacht. We hebben heel veel plezier gehad en samen veel gezongen in de auto. Het was een prachtige tijd. Ik houd van z'n liedjes en was al heel jong fan. Zijn stem raakt mij diep en het is zo'n verschrikkelijk lieve man."
Kompier schraapt met z'n keel en er klinkt een kleine snik door. "Rob is echt een superfijne vent met een mooi gezin." Uiteraard is Fred erbij op 22 juni. Niet alleen als fan, maar ook als steun en toeverlaat.
In gesprek met Irene ten Voorde tijdens de radio-uitzending Thuis in Gelderland had Fred Kompier nog een verzoeknummer. Hij wilde graag 'Niet voor het Laatst' horen.