Rijk van Nijmegen

Noa wint Miss Diversity-verkiezing: ‘Ik ben meer van mezelf gaan houden’

Noa Peeters is Miss Diversity 2022
Noa Peeters is Miss Diversity 2022 © Lisa Veerkamp
NIJMEGEN - Noa Peeters uit Nijmegen is verkozen tot Miss Diversity 2022. De 20-jarige is dolblij dat ze de winnares is geworden van een missverkiezing waarbij het niet gaat om hoe je eruit ziet, maar om welke boodschap je uitdraagt.
“Toen ik hoorde dat ik de winnares werd was ik in shock en moest ik huilen van blijdschap. Ik had het totaal niet verwacht, maar misschien ook wel om mezelf te beschermen. Het enige wat bij mij opkomt nu is ‘wow’, verder heb ik er nog geen woorden voor”, aldus een enthousiaste Noa Peeters.

Anderen inspireren

De Nijmeegse hoopt met haar deelname anderen te hebben geïnspireerd blij te zijn met zichzelf. “Vroeger was ik onzeker over mezelf. Ik was best wel mollig, heb ADHD en ik trok me aan wat anderen tegen me zeiden. Ik voelde me alleen, verdrietig en onbegrepen. Met de steun van mijn moeder heb ik dit achter me gelaten en inmiddels ben ik blij met mezelf. Ik wil aan anderen de boodschap overdragen dat iedereen iets moois heeft.”

Trots en zelfvertrouwen

De finale vond afgelopen zaterdag plaats in een theater op Urk. Na de openingsdans en een voorstelronde moest Noa in een bikini en vervolgens in een galajurk het podium op. Na een speech over haar motivatie om mee te doen aan de missverkiezing kreeg te horen dat ze de winnares is.
Noa is niet alleen blij dat ze heeft gewonnen, maar ook trots op wat ze daarvoor heeft moeten overwinnen. “Ik ben er heel trots op dat ik me niet heb laten tegenhouden door mensen die me veroordelen over mijn deelname of hebben uitgelachen. Ik vind dat als je iets wil dat je ervoor moet gaan en dat heb ik dus ook gedaan.”
Noa denkt dat deze instelling maakt dat ze heeft gewonnen. “Ik ben de afgelopen tijd meer van mezelf ben gaan houden en kan laten zien dat het goed met me gaat. Ik denk ook dat ik met dit zelfvertrouwen op het podium stond en ik daardoor heb gewonnen.”

Internationale missverkiezing

Met haar bekroning tot Miss Diversity 2022 heeft Noa een plek in de finale Miss Stardust International. Een missverkiezing in Engeland waarbij diversiteit ook centraal staat. Noa kijkt uit naar haar deelname. “Ik wil deze missverkiezing ook heel graag winnen en ga me er goed op voorbereiden. Maar ik wil ook heel graag mijn platform uitbreiden en zo nog meer jongen, meisjes, mannen en vrouwen laten inzien dat iedereen uniek is en op zijn of haar eigen manier mooi is."