Rijk van Nijmegen

Wouter is aan het stormchasen in de VS, dit zijn de mooiste plaatjes

Mooie lucht in Kansas.
Mooie lucht in Kansas. © Wouter van Bernebeek
GROESBEEK - Weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza is drie weken in de Verenigde Staten op zoek naar de mooiste wolkenluchten. De Groesbeker deelt een aantal van zijn mooiste foto's met ons.
"De buien werken hetzelfde, ze zijn alleen allemaal wat groter", zegt weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza: "Nou is in Amerika alles groter dan in Nederland."
Weerspektakel
Weerspektakel © Wouter van Bernebeek

Mooie structuren

Het is een bekend fenomeen van liefhebbers die thunderstorms of tornado's jagen in de Verenigde Staten. Maar Wouter van Bernebeek is het niet te doen om de heftige tornado's. Hij wil mooie luchten zien: "Ik ga vooral voor de mooie structuren. De ene dag heb je kans op tornado's, de andere dag heb je een grote kans op hagelstenen. Weer een andere dag heb je vooral mooie structuren in de lucht. Het is afhankelijk waar we naartoe gaan."
Man kijkt naar het weer
Man kijkt naar het weer © Wouter van Bernebeek

Enthousiast

Van Bernebeek wordt enthousiast van mooie structuren: "Een kick wil ik het niet noemen. De interesse, zou ik het willen noemen, is op de meest aansprekende manier, die buien vast te leggen, net zoals ik in Nederland eigenlijk ook doe." Naast mooie plaatjes schieten, doet hij ook onderzoek naar het fenomeen.
Weerplaza-collega Wilfred Janssen uit Heteren sluit zich ook nog bij de groep van Van Bernebeek aan.
Amerikaans landschap
Amerikaans landschap © Wouter van Bernebeek