Rivierengebied

Verdachte van gezinsmoord in Geldermalsen overleden

De politie bij het huis waar het gezin woonde.
De politie bij het huis waar het gezin woonde. © Persbureau Heitink
GELDERMALSEN - De 40-jarige verdachte van een gezinsmoord in Geldermalsen is zondag overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man heeft zelfmoord gepleegd.
De man werd afgelopen maandag in Duitsland gearresteerd en moest woensdag voor de rechter verschijnen in afwachting van zijn overlevering aan Nederland. Donderdag werd hij in zijn cel aangetroffen na een zelfmoordpoging.
Het gaat om de man van de 38-jarige Anna en de vader van 6-jarige Dani die maandagochtend dood werden aangetroffen in hun woning aan de Emmalaan in Geldermalsen. In het huis was ook brand gesticht.

'Strafvervolging niet mogelijk'

"Door zijn overlijden is strafvervolging ten aanzien van de man niet meer mogelijk", meldt het OM. "Maar het strafrechtelijk onderzoek door de politie naar het incident in Geldermalsen zal echter nog enige tijd doorlopen."
Er wordt nog onderzocht hoe de suïcidepoging heeft kunnen gebeuren. Het is op dit moment niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het strafrechtelijk onderzoek. Het OM doet geen uitspraken over de precieze omstandigheden.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.