Rivierengebied

Erehaag bij uitvaart voor slachtoffers gezinsmoord

De gedenkplek voor Anna en Dani in Geldermalsen.
De gedenkplek voor Anna en Dani in Geldermalsen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - In Tiel is maandag een besloten uitvaartdienst voor de 38-jarige Anna en de 6-jarige Dani. De basisschool van Dani maakt hiervoor een erehaag. Moeder en zoon werden begin deze week het slachtoffer van de gezinsmoord in Geldermalsen. De vader werd in de nacht van maandag op dinsdag in Duitsland aangehouden en ligt na een zelfmoordpoging in zijn cel nu in kritieke toestand in een ziekenhuis.
De uitvaartdienst in Tiel zal volgens een goede vriendin van Anna gedeeltelijk protestants en gedeeltelijk Russisch orthodox zijn. Vriendin Ksenia Kroesen en Anna komen beide oorspronkelijk uit Rusland en kennen elkaar van jongs af aan.
Ook in Rusland zal er voor Anna en Dani een dienst gehouden worden, zo laat Ksenia weten. Dat gebeurt pas als de urnen naar de familie in Rusland kunnen. Dat kan wettelijk gezien pas een maand na de crematie. Die wettelijke termijn is er om belanghebbenden de mogelijkheid te geven om eventueel bezwaar te maken tegen de gekozen bestemming van de as.

Condoleanceregister geopend

Er is door familie een online condoleanceregister geopend voor Anna en Dani. Op de rouwkaart worden alle mensen bedankt voor hun medeleven de afgelopen dagen.
De familie wil iedereen de gelegenheid geven om Anna en Dani de laatste eer te bewijzen. Dat kan door maandag om 14.45 uur aan te sluiten bij de erehaag van de kinderen van Dani’s basisschool de Morgenster in Geldermalsen. Daar zal de rouwstoet rond 15.15 uur passeren. Hierop vindt in besloten kring een ceremonie plaats.

Toestand verdachte kritiek

De verdachte vader ligt nu in een Duits ziekenhuis. Hij werd woensdagochtend in kritieke toestand in zijn cel gevonden na een zelfmoordpoging.
Volgens Dagblad de Gelderlander stond hij niet onder suïcidetoezicht. De krant had met de directeur van de betreffende gevangenis in Bielefeld gesproken. Directeur Uwe Nelle-Cornelsen wist ook niet waarvoor de verdachte vast zat. Een veiligheidsrisico vormde de Nederlander volgens hem ook niet.

Zie ook: