Rijk van Nijmegen

Na wielrenner ook bestuurster overleden bij ongeluk Groesbeek

De bestuurster van de auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg.
De bestuurster van de auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. © Persbureau Heitink
GROESBEEK - Het ongeluk van vrijdag op de Wylerbaan in Groesbeek heeft een tweede leven geëist. Bij de botsing, tussen een wielrenner en een auto, kwam de persoon op de fiets om het leven. Later is ook de bestuurster van de auto overleden. Het gaat om een vrouw van 40 uit de gemeente Oude IJsselstreek.
De wielrenner fietste even voor 16.00 uur op de Wylerbaan, toen het misging. De automobiliste raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste volgens een correspondent frontaal op de wielrenner. De fietser overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Mogelijk is de bestuurster van de auto onwel geraakt voor de botsing. De politie laat op Twitter weten dat de ze is overleden, maar zegt dat de oorzaak van het ongeval nog onbekend is.
De auto kwam na het ongeluk tot stilstand tegen een elektrakast langs de weg. Deze klap leidde mogelijk een stroomstoring in de omgeving in: netbeheerder Liander liet rond 17.30 uur weten dat er een stroomstoring gold in hetzelfde postcodegebied als waar het ongeluk plaatsvond.
Een auto botste frontaal op een wielrenner