Rijk van Nijmegen

Heel Holland Bakt-ster Zeinab gaat trouwen (en haar medekandidaten helpen met het buffet)

Zeinab zit vol ideeën over haar eigen bruiloft.
Zeinab zit vol ideeën over haar eigen bruiloft. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In de finale van Heel Holland Bakt bakte de Nijmeegse Zeinab Alhashime nog een heel bruidsbuffet. Dat buffet was ter ere van haar ouders. Inmiddels zit ze vol ideeën voor haar eigen bruidsbuffet, want drie dagen na de finale werd ze ten huwelijk gevraagd. En haar nieuwe Heel Holland Bakt-vrienden uit de tent gaan meebakken voor de bruiloft, die op de planning staat voor juli 2023.
Een poll onder het Omroep Gelderland-publiek wees uit dat 80 procent van de stemmers vindt dat Zeinab de finale van Heel Holland Bakt had moeten winnen. Ze was de favoriet, met haar drie meesterbakkerspeldjes.
Het Gelderse baktalent stelt zich bescheiden op in De Week van Gelderland. "Enzo heeft de winst zeker verdiend, het was een spannende finale", zegt ze.
Kijk hier het gesprek met Zeinab terug:
Heel Holland Bakt-bakker en bruid Zeinab maakt bruidsbuffet met medekandidaten
Zeinab heeft zelf ook veel creaties kunnen laten zien waar ze trots op is. Met haar jurk van madeleines, kleine cakejes met een buikje, als één van de hoogtepunten. En de grootste misrekening? "Dat moet de buste van André van Duin zijn. Ik wilde iets te groots maken, het paste niet eens in de vriezer."
Te grootse plannen passen misschien niet in het plaatje van de kandidaat die als bijnaam De Machine kreeg, vanwege haar doorzettingsvermogen en structuur. "Ik vond het wel een grappige bijnaam, het heeft me niet in de weg gezeten."

'Dat bak ik wel even'

Zeinab is relatief nieuw in de bakwereld, ze bakt pas een jaar of zes. "Koken doe ik al wel langer, sinds ik een jaar of 8 ben. Van huis uit bakte ik verder af en toe een simpele cake, verder niks. Toen ik een relatie kreeg, wilde mijn zwager een taart voor zijn verjaardag. Mijn schoonouders wilden een taart bestellen, maar ik dacht: die bak ik wel even. En zo begon het."
Hoe Zeinabs baktoekomst er verder uit zal zien, is nog ongewis. "Eerst mijn studie supply chain management afronden en daarna kijk ik wat er op mijn pad komt. Een bakboek, een bakprogramma, wie weet?"
Zeinab en haar verloofde.
Zeinab en haar verloofde. © Zeinab Alhashime
Maar eerst kan Zeinab dus aan de slag met haar eigen bruidsbuffet, samen met haar medekandidaten. "We zijn echt een vriendengroep geworden. De competitie was niet naar, we wilden elkaar juist ondersteunen en helpen."
Met de sfeer in de tent zat het dus wel goed. En de presentatoren, André van Duin, Janny van der Heijden en Robert van Beckhoven, zijn die nu echt zo leuk? "Zeker! Als de camera's uitgingen, waren ze zelfs nog leuker en losser."