Arnhem en omstreken

Sprong van 25 meter hoge klif wordt Arnhemmer (31) fataal

De man sprong van een klif op de Malgrats-eilanden, ten zuidwesten van Mallorca.
De man sprong van een klif op de Malgrats-eilanden, ten zuidwesten van Mallorca. © ANP
SANTA PONçA - Bij een ongeluk op Mallorca is donderdag een 31-jarige toerist uit Arnhem overleden. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na een bericht daarover in Spaanse media. Het ging mis toen de man van een 25 meter hoge klif sprong.
De krant Diario de Mallorca toont beelden waarop te zien is hoe de man op de rotsen terechtkomt en in het water belandt. Hij zou op slag dood zijn geweest. De beelden zouden zijn gemaakt door zijn vriendin.
De fatale sprong vond plaats op de onbewoonde Malgrats-eilanden, ten zuidwesten van Mallorca. Met een boot en een helikopter is naar de man gezocht. Volgens het Spaanse persbureau EFE hebben duikers het lichaam gelokaliseerd.

Oud-speler van Vitesse

Het slachtoffer is een oud-voetballer van Vitesse, laat de club weten. "Vitesse heeft het droevige bericht ontvangen dat Mourad Lamrabatte is overleden. De voormalig aanvaller van Jong Vitesse is slechts 31 jaar geworden. We wensen familie en vrienden veel sterkte en kracht toe."
Volgens het Algemeen Dagblad was hij ook een lokaal bekende kickbokser in Arnhem. De familie zegt niet te weten hoe de video van de sprong bij de Spaanse krant terecht is gekomen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat in contact met de familie van het slachtoffer. Ze kunnen rekenen op consulaire bijstand, aldus een woordvoerder.