Stedendriehoek

Dorpsschool in De Hoven hoeft toch niet te sluiten: 'Heel blij mee'

Ouders zijn opgelucht dat de Theo Thijssenschool toch open blijft.
Ouders zijn opgelucht dat de Theo Thijssenschool toch open blijft.
ZUTPHEN - Na een paar spannende maanden voor ouders en leerlingen is de kogel door de kerk: de Theo Thijssenschool in De Hoven blijft toch open. Ouders ontvingen vandaag een brief met een goede nieuws.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ingestemd met een overname van de basisschool door de Stichting Katholiek Basisonderwijs Gelderland (SKBG). Nu is de school nog in handen van Stichting Archipel, maar die wilde de school per 1 augustus 2022 opheffen vanwege een teruglopend aantal leerlingen. Na de zomervakantie zouden er nog maar 55 kinderen in de klaslokalen zitten.

'Dit is heel goed nieuws'

Kim Laan, wiens zoontje in de kleuterklas zit, is opgelucht. "Heel blij mee, dat er gewoon een school in de wijk blijft. Dat kinderen in de wijk kunnen blijven, in hun vertrouwde omgeving." Door een nieuw schoolbestuur met een nieuwe vorm van onderwijs zal er wel het één en ander veranderen. "Die van mij zit in de kleuterklas dus voor hem zullen die veranderingen wel mee vallen. Maar voor De Hoven in het algemeen is het gewoon heel goed nieuws, anders zou het het wel heel stil worden hier."
De Zutphense wijk De Hoven is door de IJssel afgezonderd van de rest van de stad. Veel inwoners waren bang dat door een sluiting van de school de leefbaarheid in de wijk onder druk zou komen te staan. Tegelijkertijd worden er momenteel plannen gemaakt voor nieuwbouw, waardoor de verwachting is dat er over een paar jaar weer meer jonge kinderen willen starten op de school.

Redding voor de wijk

In een laatste poging om de school voor de wijk te behouden zocht het huidige schoolbestuur eerder dit jaar contact met andere scholen in Zutphen. SKBG, de stichting die de school nu overneemt, is groter dan stichting Archipel. Voor SKBG is het hierdoor wel mogelijk om een kleinere basisschool in stand te houden, omdat er ook grote scholen onder deze stichting vallen.
"We zijn blij dat ook het ministerie het basisonderwijs in De Hoven een duurzame toekomst gunt en hebben alle vertrouwen in een goede overdracht", laat bestuurder Toon Geluk van Stichting Archipel weten.

Zie ook: