Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

OM onderzoekt aangifte verkrachting van agente door politiechef

De agente zegt thuis door de chef te zijn verkracht, hij spreekt van valse beschuldigingen.
De agente zegt thuis door de chef te zijn verkracht, hij spreekt van valse beschuldigingen. © ANP
APELDOORN - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt aangiftes van twee politiemedewerkers. Dat bevestigt een woordvoerder van de afdeling Oost-Nederland na een bericht in De Gelderlander, waarin een agente uit Arnhem zegt thuis verkracht te zijn door haar chef. De chef ontkent en heeft aangifte gedaan van smaad, laster en stalking.
De woordvoerder van het OM kan inhoudelijk niet op de zaak ingaan. De Gelderlander zag de aangifte van de agente in. Daarin zegt de Arnhemse maandenlang een affaire te hebben gehad met haar 57-jarige chef, die in Apeldoorn werkzaam was.

'Verkrachting gebeurde na affaire'

De verkrachting zou in november 2020 zijn gebeurd, twee maanden nadat hun relatie voorbij was. De agente heeft de affaire vorig jaar april gemeld bij haar werkgever, maar pas in oktober zou ze het aangedurfd hebben om ook over de verkrachting te vertellen.
De politiechef spreekt in de krant van ‘valse beschuldigingen’ en heeft aangifte gedaan tegen de vrouw. Zij werd eind 2021 korte tijd aangehouden, omdat ze zich na hun affaire had misdragen richting de chef. De vrouw erkent dat in haar verklaringen.

Al maanden thuis

De politie Oost-Nederland is al maanden bezig met een intern onderzoek. Beide agenten zitten sindsdien thuis.
Politiechef Janny Knol van de Eenheid Oost-Nederland zegt ‘zeer terughoudend’ te zijn met het geven van inhoudelijke informatie, zolang het onderzoek van het OM loopt. "Zorgvuldigheid in het onderzoek en in ons contact met en de zorg voor de betrokkenen is onze grootste prioriteit. We wachten de uitkomsten af en nemen op basis daarvan vervolgstappen", zegt zij.