Rivierengebied

Al meer dan 10.000 euro ingezameld voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

Gedenkplek bij de woning in Geldermalsen.
Gedenkplek bij de woning in Geldermalsen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De inzameling voor het betalen van de uitvaart van Anna en Dani, die omkwamen bij de vermoedelijke gezinsmoord, heeft al meer dan 10.000 euro opgeleverd. Honderden mensen hebben online gedoneerd. Beide slachtoffers uit Geldermalsen worden waarschijnlijk in Rusland begraven, danwel gecremeerd. Dat is de wens van de familie van moeder en zoon.
De beste vriendin van Anna, Ksenia, begon de inzameling voor de uitvaart. Ze zegt tegen Omroep Gelderland overweldigd te zijn door de opbrengst tot nu toe. Maar ze is ook nuchter: "Er is meer geld nodig, de familie van Anna heeft een paar wensen."

Persoonlijke berichten

Sommige mensen die online doneren voor de uitvaart in Rusland laten een persoonlijk bericht achter. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, het minste wat je Anna en Dani nog kunt geven is een waardig afscheid", schrijft Martina. In het Russisch schrijft iemand dat beiden nu engelen in de hemel zijn.
"Lieverd ik hoop dat je terug kunt keren, naar je vaderland", laat Margreet na haar donatie achter. "Samen met je kindje. Dit had nooit mogen gebeuren! Rust in vrede." Egor en Olga gingen naar dezelfde school als de omgebrachte Anna. "Wat een vreselijke tragedie", schrijven ze. Ze condoleren Anna's familie.

'In de armen van engelen'

"Nu schuilen jullie voor altijd in de armen van de engelen", schrijft een ander. "Niets kan jullie nou nog gebeuren. Rust in vrede. En, God, troost U de mensen alstublieft die hen zo moeten missen de rest van het leven hier op deze aarde, totdat ze met elkaar herenigd worden?"
De man die wordt verdacht zijn vrouw (38) en zoontje (6) te hebben omgebracht, ligt na een zelfmoordpoging in een Duits ziekenhuis. Zijn toestand wordt kritiek genoemd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie had vrijdagmorgen geen nieuws over de toestand van de verdachte.