Noord-Veluwe

Geen oppositie meer in Nunspeet, maar 'politiek wordt spannender'

PvdA/GroenLinks, CU, Gemeentebelang, CDA lokaal en SGP vormen samen de nieuwe coalitie in Nunspeet
PvdA/GroenLinks, CU, Gemeentebelang, CDA lokaal en SGP vormen samen de nieuwe coalitie in Nunspeet © Omroep Gelderland
NUNSPEET - In Nunspeet gaan ze het met z'n allen doen. Letterlijk. Gemeentebelang, SGP, CU, CDA lokaal én PvdA/GroenLinks vormen samen de nieuwe coalitie van Nunspeet. De partijen hebben een raadsakkoord op hoofdlijnen getekend. Sommige kwesties zullen in de raad worden besloten en daarmee wordt de politiek in Nunspeet spannender zegt fractievoorzitter Marc Konings van Gemeentebelang.
"Bij mijn weten is het nog nooit vertoond" zegt Konings over een coalitie met alle partijen er in. "Nou is dat ook lastiger, want de meeste gemeentes hebben meer dan 5 partijen. Maar ook bij kleinere gemeentes met minder partijen is het volgens mij nog nooit voorgekomen." De fractievoorzitter van Gemeentebelang Nunspeet wil het daarmee over een andere boeg gooien.
Wat het concreet gaat betekenen voor de politiek in Nunspeet legt Konings uit in de volgende video:

Geen oppositie

Critici zullen zeggen dat er geen oppositie meer is in Nunspeet. Konings erkent dat, maar zo zegt hij: "Het gaat juist spannender worden in Nunspeet. Het debat gaat echt weer in de raad plaatsvinden." Konings vindt het hoogtijd voor een frisse aanpak: "Ik vond de afgelopen 4 jaar wel inspannend maar niet echt spannend."