Rivierengebied

Inzamelactie voor slachtoffers gezinsmoord, mogelijk waren ze niet verzekerd

Gedenkplek bij de woning in Geldermalsen.
Gedenkplek bij de woning in Geldermalsen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Er is een inzamelingsactie opgezet voor de uitvaart van Anna en Dani, die eerder deze week omkwamen in Geldermalsen. De beste vriendin van Anna, Ksenia, vertelt aan Omroep Gelderland dat het gezin naar alle waarschijnlijkheid geen uitvaartverzekering heeft.
Anna komt van oorsprong uit Rusland en haar familie woont daar nog steeds. De familie wil dat hun dochter en kleinzoon in Rusland worden begraven. Het transport naar Rusland en de uitvaart daar kosten geld.
Ksenia, zelf eveneens afkomstig uit Rusland, is nog steeds erg ontdaan door de gebeurtenissen. Tegelijkertijd neemt ze een belangrijke rol op zich in de contacten met de betrokken families. Ze heeft naast Anna's familie in Rusland ook contact met de familie van de vader hier in Nederland.

Gevonden na woningbrand

Afgelopen maandag werden Anna en haar zoon Dani dood gevonden na een woningbrand aan de Emmalaan. De echtgenoot van Anna, tevens vader van Dani, werd in de nacht van maandag aangehouden in het Duitse Paderborn. Hij zit daar nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw en zoon.
Ksenia probeert nu, samen met meer vrienden van Anna, de benodigde documenten te krijgen en de uitvaart van moeder en zoon in Rusland te regelen. Voor de kosten is nu dus een online actie gestart.
Zie ook: