Rivierengebied

Geldermalsen brandt kaarsjes na gezinsmoord

Mensen konden woensdagavond een kaarsje aansteken in de Centrumkerk.
Mensen konden woensdagavond een kaarsje aansteken in de Centrumkerk. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Zo'n honderd mensen zijn woensdagavond samengekomen in Geldermalsen, om de 38-jarige Anna en 6-jarige Dani te herdenken. Zij kwamen om het leven bij een gezinsmoord aan de Emmalaan. In het zalencentrum bij de Centrumkerk in het dorp werden 's avonds kaarsjes aangestoken en kon een condoleanceregister worden getekend. "Het was een komen en gaan van mensen", zegt een woordvoerder van Slachtofferhulp Nederland, dat ook aanwezig was.
Anna en Dani kwamen om het leven bij de gezinsmoord en werden maandag gevonden na een woningbrand. De echtgenoot en vader, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee, werd in de nacht van maandag op dinsdag in Duitsland aangehouden en zit daar nog vast.
"Mensen zijn heel aangedaan door wat er is gebeurd. Ze vragen zich af: waarom? Het ongeloof is groot, dat zoiets kan gebeuren in Geldermalsen. Wat opviel, is dat bijna iedereen de dader óf de slachtoffers kent. Vaak ook via school", aldus de woordvoerder van Slachtofferhulp Nederland.

'Het heeft veel emoties losgemaakt'

Slachtofferhulp Nederland sprak tijdens de herdenkingsbijeenkomst met veel aanwezigen.
"Het heeft veel emoties losgemaakt. Zo'n bijeenkomst organiseren is erg goed voor het verwerkingsproces. Je merkt echt dat mensen met elkaar in gesprek gaan om te delen wat dit met hen doet. Onze medewerkers hebben gezorgd voor een oordeelloos, luisterend oor."
Basisschool De Morgenster in Geldermalsen houdt deze week ook een bijeenkomst voor ouders, naar aanleiding van de dood van de 6-jarige Dani. Schoolleider Harriëtte de Weijer zegt dat de verslagenheid onder de kinderen, de ouders en het team heel groot is. Op school is ook een herdenkplek voor Dani ingericht.
Eerder deze week tekenden kinderen met stoepkrijt een tekening voor Dani.
Eerder deze week tekenden kinderen met stoepkrijt een tekening voor Dani. © Omroep Gelderland
Zie ook: