Rivierengebied

Verdachte gezinsmoord Geldermalsen zit nog in Duitse cel

Bij de woning aan de Emmalaan in Geldermalsen werden maandag en dinsdag bloemen en knuffels gelegd.
Bij de woning aan de Emmalaan in Geldermalsen werden maandag en dinsdag bloemen en knuffels gelegd. © Omroep Gelderland
PADERBORN - De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anna (38) en Dani (6) in Geldermalsen, zit nog vast in Duitsland. Het gaat om de vader van het gezin.
De Duitse politie hield de man in de nacht van maandag op dinsdag aan in Paderborn. Hij is inmiddels voorgeleid aan de Duitse rechtbank.
De vader woont op hetzelfde adres als de twee omgekomen personen aan de Emmalaan in Geldermalsen. De levenloze lichamen van moeder en zoon werden gevonden na een brand in hun huis op maandagochtend.

Op de vlucht

Enkele uren nadat de hulpdiensten hen vonden, riep de politie het publiek op uit te zien naar de man omdat hij op de vlucht was geslagen. De vader wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak, die alle schijn heeft van een gezinsmoord.
Duitse agenten signaleerden hem in de nacht van maandag op dinsdag. Hij zit vast in Duitsland en de vraag is nu hoe lang het duurt, voor hij wordt overgeleverd aan Nederland. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland zegt nog geen zicht te hebben op hoe lang het zal duren, voordat de verdachte in Nederland is.
Iemand die in het buitenland wordt aangehouden kan kiezen voor twee procedures, een lange of een korte. Kiest hij voor de korte procedure, dan kan hij binnen enkele weken terug zijn op Nederlandse bodem. Gaat hij niet akkoord met overlevering (uitlevering binnen EU-lidstaten), dan kan deze periode flink uitlopen.