Rivierengebied

School en kerk herdenken Dani (6) en zijn moeder na gezinsmoord

Dani wordt ook voor zijn school herdacht
Dani wordt ook voor zijn school herdacht © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Basisschool de Morgenster in Geldermalsen houdt deze week een bijeenkomst voor ouders naar aanleiding van de dood van de 6-jarige Dani. Dani zat op de Morgenster. De jongen kwam maandagochtend samen met zijn moeder om het leven in een huis aan de Emmalaan. In de nacht van maandag op dinsdag werd in Duitsland de vader aangehouden in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij het voorval.
Schoolleider Harriëtte de Weijer van de Morgenster zegt dat de verslagenheid onder de kinderen, de ouders en het team heel groot is. Op school is ook een herdenkplek voor Dani ingericht.
Bij de bijeenkomst, die voor de ouders wordt georganiseerd, is slachtofferhulp en de GGD aanwezig. Ook burgemeester Stoop en dominee Carolina Blokland komen naar de bijeenkomst. De dominee zegt dat het belangrijk is om er voor elkaar te zijn. Zij merkt dat de gebeurtenis veel losmaakt binnen de gemeenschap in Geldermalsen.
Er worden nog steeds bloemen gelegd bij de woning in de Emmalaan in Geldermalsen.
Er worden nog steeds bloemen gelegd bij de woning in de Emmalaan in Geldermalsen. © Omroep Gelderland

Kerk staat open voor inwoners

De Centrumkerk in Geldermalsen is woensdagmiddag en -avond geopend voor mensen uit Geldermalsen en omstreken die stil willen staan bij het verlies. In zalencentrum 'De Ontmoeting' naast de kerk is er alle ruimte om samen te zijn. Van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur staan de deuren open. In de avond is ook iemand van Slachtofferhulp aanwezig.
Volgens de dominee is de vorm die de bijeenkomt voor de ouders op basisschool de Morgenster moet krijgen nog volop in ontwikkeling en valt daar op dit moment nog niets over te zeggen.

Wat is er gebeurd?

Afgelopen maandag krijgt de politie rond 06.30 uur een melding van een brand in een tussenwoning aan de Emmalaan in Geldermalsen. De hulpdiensten komen ter plaatse en hebben het vuur snel onder controle. Maar twee personen blijken om het leven te zijn gekomen. De politie deelt geen details over de toedracht van hun overlijden en zegt ook niets over hun identiteit. Het blijken later de 38-jarige Anna en de 6-jarige Dani te zijn. Vervolgens wordt duidelijk dat een man, gevlucht in een zwarte Renault, wordt gezocht. Hij zou de vader zijn van het gezin. Hij werd daarna in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in Duitsland.
Zie ook: