Gelderland

'Schijt aan school', leerlingen kieperen plein vol met poep

Leerlingen kieperen schoolplein vol met poep
Leerlingen kieperen schoolplein vol met poep © Nieuws uit Berkelland
BORCULO - 'Schijt aan de school'. Dat was dinsdag het motto van vierdejaars leerlingen van het Zone.college in Borculo. Bij wijze van examenstunt kieperden ze met trekkers een grote hoeveelheid paardenstront op het plein bij het schoolgebouw.
"Collega's moesten aan de overkant van de straat parkeren", vertelde locatiedirecteur Bjorn Vos aan mediapartner REGIO8. Naast de paardenuitwerpselen lieten de leerlingen ook een heleboel confetti achter op het schoolplein aan de Ruurloseweg.

Zelf opruimen

De stront achterlaten was één, maar de boel moest ook worden opgeruimd. Daarvoor legde Vos de bal terug bij de leerlingen: “Want als wij dat moesten doen, loopt dat behoorlijk in de papieren.”
We hebben de ramen even dichtgehouden
De leerlingen gehoorzaamden volgens Vos prima. “Je ziet dan hoe behendig onze leerlingen zijn met trekkers en met bladblazers. Gelukkig waaide het ook, dus qua stank viel het mee. We hebben de ramen wel even dichtgehouden.”

'Veel lol'

Of het een geslaagde examenstunt was? “Dit was een stunt waar de leerlingen veel lol aan hadden, dus dan is het prima”, zegt Vos. “Het was leuk bedacht, prima uitgevoerd en vooral heel prima opgeruimd.” Uiteindelijk geen stront aan de knikker dus.