Rivierengebied

Voortvluchtige man aangehouden na gezinsmoord in Geldermalsen

Een herdenkingsplek bij de winkel waar de omgebrachte moeder werkte.
Een herdenkingsplek bij de winkel waar de omgebrachte moeder werkte. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - De man die werd gezocht na de gezinsmoord in Geldermalsen, is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in het Duitse Paderborn. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak. Dat laat de politie dinsdag weten.
Maandag vonden de hulpdiensten twee doden na een woningbrand aan de Emmalaan in Geldermalsen. Buurtbewoners zeiden dat het gaat om een moeder en haar zoontje in de basisschoolleeftijd. De politie spreekt van een vrouw en minderjarige jongen, zonder leeftijden te noemen. Beide slachtoffers woonden in het huis aan de Emmalaan.

Zwarte Renault Megane

De politie liet, niet lang na de vondst van de slachtoffers, weten op zoek te zijn naar de bestuurder van een zwarte Renault Megane. Een woordvoerster wilde toen niet bevestigen of deze bestuurder de bewoner is van de woning aan de Emmalaan. Ze wilde alleen zeggen dat de politie zich zorgen maakte om deze persoon.
Inmiddels is duidelijk dat de bestuurder aangehouden is en eveneens in de woning aan de Emmalaan woonde. Verdere details over zijn relatie met de slachtoffers worden niet gedeeld. Op korte termijn worden er geen nieuwe mededelingen meer gedaan over de zaak.
Bekijk hier de reactie van de politie op de aanhouding:
Voortvluchtige man aangehouden na gezinsmoord in Geldermalsen