Gelderse Vallei

TERUGKIJKEN | Beleef het Benefiet Herdenkingsconcert voor Oekraïne nog een keer

Het podium van het Benefiet Herdenkingsconcert in Wageningen.
Het podium van het Benefiet Herdenkingsconcert in Wageningen. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - In Wageningen werd woensdagvanavond het Benefiet Herdenkingsconcert: Wageningen voor Oekraïne gehouden. Onder leiding van actrice Victoria Koblenko klonk een muzikale ode aan de vrede. Kijk het hele concert hier terug.
Het concert werd bij het podium op het WICC terrein in Wageningen gehouden. Hiermee werd geld ingezameld voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Onder meer Jim Bakkum, LiVV, Marc Floor en Ivanka de Ruijter traden op.
Voormalig deelnemer aan The Voice LiVV uit Ede sprak van een bijzondere avond. "Ik voel me 'blessed' dat ik hier mag staan en dat ik de mensen wat moois mag meegeven", zei Lieke van 't Veer, zoals ze in het echt heet, tegen Omroep Gelderland.
Ze trad op met musicalster Jim Bakkum. "De tekst van ons nieuwe nummer duidt wel heel erg op de situatie in Oekraïne. Muziek heeft sowieso veel gevoel in zich."
De twee minuten stilte vind ik altijd erg mooi
Het benefietconcert voor Oekraïne was op de avond van de Nationale Dodenherdenking. De zangeres: "De twee minuten stilte vind ik altijd erg mooi. Ik krijg er altijd kippenvel van. Het is mooi dat we er bij stilstaan. Ik vind het toch wel moeilijk om erover te praten, want ik ben niet anders gewend dan vrij zijn."
Marc Floor van 15 deed vorig jaar mee aan The Voice Kids en schopte het tot de finale: "Supermooi om dit te doen. Het is goed dat de slachtoffers worden herdacht. We willen graag het verschil maken in de dingen die we doen. Daar hoort oorlog voor mijn gevoel niet bij. Leven in een land waar oorlog is kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Ik zeg dat ook wel eens tegen papa: hoe kan het nou dat je geen vrijheid van meningsuiting hebt. Dat vind ik wel heftig, ja."

Marc herdenkt het liefst met muziek

Het herdenken van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog blijft belangrijk, vindt Marc, ook voor de jeugd van nu. "Op welke manier is verschillend voor iedereen. Ik wil het graag op mijn manier doen, met muziek. Maar of je nu gedichten voorleest of een filmpje maakt, het is gewoon belangrijk om er bij stil te staan. Gewoon nadenken over wat er daar is gebeurd en wat eigenlijk nog steeds nu gebeurt."
Beleef het concert hier nog een keer