Rivierengebied

Zeer grote brand in loods in Poederoijen, NL-Alert verstuurd

De brand in Poederoijen brak rond 13.45 uur uit.
De brand in Poederoijen brak rond 13.45 uur uit. © Meesters Multi Media
POEDEROIJEN - In Poederoijen is maandagmiddag een zeer grote brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Maasdijk. De vlammen veroorzaakten veel rook, die in de verre omgeving was te zien.
De brand woedde in een loods van zo'n 15 bij 50 meter. De brandweer was met veel materieel ter plaatse om de brand te bestrijden. Korpsen uit de omgeving, zoals Nederhemert en Gameren, waren ook in Poederoijen.
De rook is in de wijde omgeving te zien.
De rook is in de wijde omgeving te zien. © Meesters Multi Media

'Doodeng'

De bedrijfshal stond volgens een fotocorrespondent volledig in brand. "Verschrikkelijk en heel griezelig", zei een buurvrouw terwijl de hal ten prooi viel aan enorme vlammen. "Ik ben blij dat de wind de andere kant op staat. Maar ik vind het doodeng." Volgens de buurvrouw was er een dag eerder ook al sprake van brand.
Brandweerlieden hielden de rieten kappen van nabijgelegen woningen nat om te voorkomen dat die ook in brand vliegen. Twee weken was er een grote brand in Erichem, ook in het Rivierengebied. Zogenoemd vliegvuur veroorzaakte toen brand in een woning. Die werd volledig verwoest.
De oorzaak van de brand in Poederoijen is nog onduidelijk. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Brokstukken in omgeving

In de omgeving van Poederoijen zijn brokstukken van de brand gevonden, die met de rook zijn meegekomen. Volgens de brandweer kan je die met handschoenen oprapen en met het restafval weggooien.
De brandweer schakelde uit voorzorg de elektriciteit in de omgeving af. Een woordvoerder schat dat het nablussen nog wel enkele uren duurt.

NL-Alert

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid riep mensen op uit de rook te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven. Er werd een NL-Alert verzonden met de oproep ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.
De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde rook- en stankoverlast door de brand.