Rijk van Nijmegen

Vierdaagse ondanks extra inschrijving niet vol, marsleider toch tevreden

Wandelaars op de Via Gladiola.
Wandelaars op de Via Gladiola. © ANP
NIJMEGEN - Ondanks een tweede inschrijftermijn heeft de Nijmeegse Vierdaagse het maximumaantal van 49.000 inschrijvingen niet bereikt. De na-inschrijving van het wandelevenement is vrijdagmiddag gesloten met een totaal van 44.164 deelnemers. Hoewel dat dus duizenden wandelaars minder is dan de maximale capaciteit van de Vierdaagse, is marsleider Henny Sackers tevreden.
“De inschrijfperiode was een spannende periode, we zijn heel blij te merken dat de Vierdaagse nog steeds door de wandelaar wordt gekoesterd. Het is heel mooi dat we met de na-inschrijving toch nog een paar duizend mensen over de streep hebben getrokken. Ik ben blij met het totaal aantal inschrijvingen. En voor de wandelaars is het hopelijk merkbaar en fijn dat het minder druk is op het parcours”, aldus Sackers.

Gemiste inkomsten

Dat de organisatie door het achterblijvende aantal inschrijvers ruim een half miljoen euro aan inkomsten misloopt is volgens Sackers geen probleem. “We moeten wel even goed kijken naar de begroting, maar er zullen geen bezuinigingen worden doorgevoerd waar de wandelaar iets van merkt. We willen nu het eindelijk weer kan de Vierdaagse uitbundig vieren.”
Dat de Vierdaagse minder aanmeldingen heeft dan er plek is, is bijzonder. In de jaren voor corona was er steevast meer interesse van wandelaars dan er plek was.

Organisatie in volle gang

Nu de inschrijfperiode achter de rug is, ligt de focus volledig op de organisatie van de 104e editie van het wandelevenement. Een periode waar Sackers, nadat de Vierdaagse vanwege corona twee jaar op rij werd afgelast, enorm naar uitkijkt. “We zijn natuurlijk al heel lang bezig met de organisatie van het evenement, maar nu gaan we aan de slag met zaken zoals het laten maken van alle polsbandjes, het regelen van tenten en toiletten, en instructiebijeenkomsten voor vrijwilligers. Ik vind het heel fijn dat dit na twee jaar geen Vierdaagse allemaal weer kan”.
De Vierdaagse is van 19 tot en met 22 juli in Nijmegen.