Stedendriehoek

Redding voor bebloed gansje dat vastzit aan vishaak

Als Gerrit dit babygansje verstrikt ziet in het visserstuig, onderneemt hij meteen actie.
Als Gerrit dit babygansje verstrikt ziet in het visserstuig, onderneemt hij meteen actie. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Dankzij de oplettendheid van Gerrit ten Berk de Boer (69) is donderdagochtend een babygansje gered van de dood. Gerrit zag het arme diertje met een bebloed snaveltje hangen aan een visdraad in de vijver in het Matenpark in Apeldoorn. "Ik zag de andere gansjes pikken op de draad, die waren gewoon bezig om hun broertje of zusje los te halen."
Iedere ochtend rond 08.00 uur laat Gerrit zijn hond uit. In het Matenpark ziet hij een gans met vier kuikens. "Dat zijn er normaal vijf, dus ik was al aan het kijken waar de vijfde was. Ik zie de ganzenfamilie rechtsaf zwemmen en zie een babygansje met bloed aan zijn snaveltje vastzitten aan een vislijn. De oudergans zwom er machteloos omheen. Het leek wel alsof de andere jonge gansjes probeerden hun broertje of zusje te bevrijden, door op de draad te pikken. Dat lukte natuurlijk niet. Het gansje zat met het tongetje vast in de vishaak."
Gerrit onderneemt meteen actie en belt de Dierenambulance, die vervolgens de brandweer inschakelt. "De brandweer was er binnen vijf minuten en bevrijdde het gansje snel door de vislijn door te knippen. Een dierenarts gaat naar het gansje kijken en hopelijk kan het dier weer snel bij de familie in de vijver uitgezet worden."
Kijk hieronder naar de beelden van het geredde gansje
Gansje gered van de dood