Gelderland

'Royalty Twins' Linda en Jolanda staan helemaal vooraan in Maastricht

Jolanda heeft een goed plekje weten te bemachtigen.
Jolanda heeft een goed plekje weten te bemachtigen. © eigen foto
MAASTRICHT - Linda en Jolanda verheugen zich er al maanden op. En het kan eindelijk weer! Vandaag hopen de 'Royalty Twins' uit Apeldoorn de mooiste foto's te maken van het koningspaar dat deze Koningsdag Maastricht aandoet. Jolanda heeft al een goede plek weten te bemachtigen.
"Ik sta midden op het Vrijthof op de eerste rij", zegt Jolanda enthousiast in Radio Gelderland. "Dat had ik niet verwacht. Ik was al wat later dan gepland en had het idee dat het vijf rijen dik zou worden."
Het weer werkt ook mee, ziet Jolanda. "Het zonnetje komt al lekker door, het wordt al warmer. We hebben er zin in."
Ze waren goed voorbereid, vertelde zus Linda van tevoren. "Jolanda heeft een hotel geboekt. En het eten is ook al geregeld. We gaan uit eten met onze oranjevrienden die we vanwege corona twee jaar niet hebben gezien."
Met de camera om haar nek staat Linda klaar voor de komst van de Koning.
Met de camera om haar nek staat Linda klaar voor de komst van de Koning. © eigen foto

Samen vieren

Twee jaar lang kon Koningsdag niet gevierd worden vanwege corona. Dat de koning nu wel het land in kan, vindt Jolanda dan ook goed nieuws. "Het niet alleen feestje voor de familie, maar voor heel Nederland. Dat moet je met elkaar kunnen vieren."
Maar voor de koning aankomt, moeten hij en zijn gezin eerst nog allerlei activiteiten onderweg afronden. "De koninklijke familie is voor mij het belangrijkst om foto's mee te maken. Alles is weer compleet het oude. Straks komt het dankwoord van de koning hier op het podium. Dan heb ik zo'n goed zicht en mag ik dat meevieren."