Noord-Veluwe

Koningsnacht verloopt rustig, wel enkele aanhoudingen

Met matrixborden werden mensen gevraagd niet meer naar het Caterplein te gaan.
Met matrixborden werden mensen gevraagd niet meer naar het Caterplein te gaan. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Koningsnacht is in de grote Gelderse steden rustig verlopen. In Apeldoorn en Arnhem werd wel een handvol mensen aangehouden.
Het centrum in Apeldoorn was tijdens Koningsnacht te vol. De politie kwam ter plaatse en de gemeente riep mensen op niet meer naar het Caterplein te komen. Op het Caterplein stonden volgens een videocorrespondent zo'n 1000 tot 1500 mensen. Ook de Kapelstraat was te vol, blijkt uit banners die werden opgehangen. Agenten waren aanwezig om de openbare orde te handhaven en voldoende mensen op de been te hebben, mocht er wat gebeuren.
Uiteindelijk werd besloten niemand meer toe te laten tot het plein. Mensen mochten alleen nog vertrekken. Tegen 01.00 uur liep het feest op zijn einde. De uitstroom van de grote groep mensen verliep, zover nu bekend, rustig.
Wel zijn er drie aanhoudingen verricht. Twee mensen voor het verstoren van de openbare orde en één voor een eenvoudige mishandeling.
De gemeente riep mensen ook op social media op niet meer naar het centrum te komen:

Arnhem onder controle

Ook in Arnhem werd Koningsnacht uitbundig gevierd, maar volgens burgemeester Ahmed Marcouch bleef het daar onder controle - ondanks drukbezochte pleinen. De politie heeft zes aanhoudingen verricht, waaronder voor belediging en mishandeling.
Er zouden ongeveer 80.000 bezoekers naar de stad gekomen zijn. Rond 03.00 uur werd het rustiger in het centrum: de nacht leek toen weer op een normale horecanacht.