Stedendriehoek

'Stomme bejaarden, loop niet op mijn weg', boze boer (weer) voor de rechter

met dit bord liet de boer weten dat wandelaars niet welkom zijn
met dit bord liet de boer weten dat wandelaars niet welkom zijn © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Een 50-jarige boer uit Zutphen moet donderdag weer voor de rechter verschijnen voor het bedreigen van voorbijgangers. Dat zou zijn eind 2020 en begin vorig jaar zijn gebeurd.
De slachtoffers zeggen dat de boer op een landbouwvoertuig met hoge snelheid op hen af kwam rijden, zonder te remmen. Dit gebeurde op het Kerkpad, dat het erf van de agrariër doorkruist. Ook zou er dreigende taal zijn geuit. 'Godverdomme, stomme bejaarden, loop niet op mijn weg' en 'Jullie zijn gekken, klootjesvolk, jullie mogen hier niet zijn!.'

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de boer zich moet verantwoorden bij de rechter. De agrariër uit Zutphen werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot twee maanden cel voor bedreiging met zware mishandeling. Het hof oordeelde dat de man op zijn trekker voorbijgangers het gevoel gaf dat hij hen wat aan zou gaan doen. Om confrontaties tussen de boer en voorbijgangers te voorkomen, heeft de gemeente een wandelpad aan laten leggen dat niet over het terrein van de agrariër loopt.