Rivierengebied

Oppassen voor glasscherven na 'beangstigende' brand in Erichem

Op het dak van het bedrijf lagen veel zonnepanelen.
Op het dak van het bedrijf lagen veel zonnepanelen. © Persbureau Heitink
ERICHEM - De brandweer is in Erichem een groot deel van de nacht bezig geweest met het nablussen van de grote brand in een landbouwbedrijf. Die brak zaterdagmiddag uit en verwoestte het bedrijf en meerdere woningen. De schade is enorm. De gemeente waarschuwt bovendien voor glasscherven die afkomstig zijn van zonnepanelen.

Scherven van zonnepanelen

De gemeente meldt ook dat er door de brand scherven van zonnepanelen in de omgeving terecht zijn gekomen. Die kunnen gevaarlijk zijn voor spelende kinderen, huisdieren en vee. Zondag gaat een schoonmaakploeg van afvalbedrijf Avri aan de slag om de scherven van de openbare weg te verwijderen. Ook laat de gemeente de bermen maaien. Het advies is om daar op te letten bij het uitlaten van de hond.

Tuinen en weides

Mensen die scherven in hun tuin vinden, kunnen die verzamelen en in een vuilniszak aan de weg zetten. De Avri haalt die zakken dinsdag op. Het is verstandig handschoenen te dragen bij het oprapen van de scherven. Veehouders krijgen het advies hun dieren niet te laten grazen en de percelen te maaien. Een erkende afvalverwerker moet het gras met de scherven afvoeren. Bedrijven kunnen via hun verzekeraar eventueel een aansprakelijkheidsprocedure starten.