Achterhoek

Burgemeester is 'goede keus' en krijgt terrasverwarmer van raad

Joris Bengevoord pakt het cadeau uit.
Joris Bengevoord pakt het cadeau uit. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Joris Bengevoord is vijf jaar burgemeester in Winterswijk en de gemeenteraad verraste hem donderdagavond, tijdens de raadsvergadering, met een cadeau. De onlangs verhuisde burgemeester kreeg voor zijn nieuwe woonstek een elektrische terrasverwarmer van de raadsleden.
Bengevoord was vijf jaar geleden nog raadslid in Tilburg voor GroenLinks, toen hij met succes solliciteerde naar de burgemeesterspost in zijn geboortedorp. "U heeft in die vijf jaar alle verwachtingen die we hadden meer dan waargemaakt", zei raadslid Erwin te Selle van Winterswijks Belang namens de gemeenteraad.
Te Selle wees daarbij ook op de rol van de burgemeester tijdens de ziekenhuiskwestie, toen Bengevoord zich inzette voor het behoud van een volwaardig SKB in Winterswijk. "Die strijd met het SKB geeft wel aan dat we als raad destijds een goeie keus hebben gemaakt. We hopen dat u nog lang burgemeester van Winterswijk blijft."

'Veel leuker'

Namens het nog zittende college overhandigde wethouder Henk Jan Tannemaat Bengevoord een 'fles goede drank'. "Destijds was ik voorzitter van de commissie die je mocht benoemen en ik denk dat heel Winterswijk trots is op de manier waarop je Winterswijk bestuurt", aldus Tannemaat.
Bengevoord zei in een reactie dat 'we het met elkaar hebben gedaan' en verklaarde vooral ook te genieten van het contact met de inwoners op straat. "Dat maakt het werk van een burgemeester veel leuker."

Laatste jaar van eerste periode

Hij liet zich niet uit over de wens van de raad nog lang in Winterswijk te blijven. Bengevoord is nu aan zijn zesde en laatste jaar van de eerste periode begonnen en kan met nog eenzelfde periode aanblijven, of mogelijk een volgende stap maken en elders als burgemeester aan de slag gaan. Dat de gemeenteraad van Winterswijk opteert voor een verlenging in Winterswijk is na donderdagavond geen verrassing meer.