Gelderse Vallei

Man blaast kippenhok op met zwaar vuurwerk, politie toont de beelden

Het ontplofte kippenhok in Kootwijkerbroek.
Het ontplofte kippenhok in Kootwijkerbroek. © Eigenaar kippenhok/beeldbewerking Omroep Gelderland
KOOTWIJKERBROEK - De politie is nog altijd op zoek naar een man die in Kootwijkerbroek een kippenhok vernielde met zwaar vuurwerk. Eén kip overleefde de enorme klap niet. In opsporingsprogramma Bureau GLD zijn beelden getoond van de ontploffing.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Man vernielt kippenhok met vuurwerk
Het voorval bij een woning aan de Horselerweg dateert al van eind vorig jaar. De politie riep de dader via social media al op om zich te melden. Omdat hij dat niet heeft gedaan, worden nu de beelden getoond.
Volgens een woordvoerder zijn de beelden niet heel scherp, maar hoopt de politie toch dat iemand de dader herkent. “Misschien is er wel over gepraat. Alle informatie, hoe klein ook, kan ons helpen.”

'Het is schandalig'

Op de beelden is te zien hoe iemand achter een heg richting het kippenhok gaat. Bij het hok blijft de man even staan. Hij steekt vuurwerk aan en rent weg. Door de klap wordt het kippenhok vernield en legt een van de dieren het loodje.
Eigenaar Matteun Aarsen liet na de ontploffing al weten diep geraakt te zijn. “Dit kan echt niet, het is schandalig”, zei hij.
Ook op social media reageren mensen verbolgen op de beelden. Ze vinden het zielig voor de kippen en spreken van een laffe daad, die de dader ‘levenslang blijft achtervolgen’. “Dit blijft op internet rondcirkelen”, klinkt het.