Rijk van Nijmegen

Brokstukken van ontplofte auto vliegen over het dak: 'Het had veel erger kunnen aflopen'

Overbuurvrouw Christine is zich rot geschrokken
Overbuurvrouw Christine is zich rot geschrokken © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Een harde knal, een verwoeste auto, rondvliegende brokstukken en een gewonde buurman. Bewoners van de Korhoenlaan in Beuningen kunnen nog nauwelijks bevatten wat er woensdagochtend in hun straat is gebeurd.
“Ik stond onder de douche en hoorde ineens een verschrikkelijk harde knal. Ik heb me gauw afgedroogd, de rolgordijnen omhoog gedaan en toen zag ik dat de auto van mijn overbuurman was ontploft. Hij zat ernaast op de grond", vertelt overbuurvrouw Christine tegen Omroep Gelderland.
Ze schrok zich rot toen ze het zag. "Nadat ik 112 had gebeld, ben ik gelijk naar de overkant gerend om te vragen of ik iets kon doen. Gelukkig kwam er toen al een ambulance aanrijden."

Rondvliegende auto-onderdelen

Nog nauwelijks bekomen van de schrik, loopt Christine kort na de explosie haar achtertuin in en ziet tussen glasscherven de achterklep van de geëxplodeerde auto liggen.
“Ik dacht: hoe is het mogelijk? Die moet over het dak zijn gevlogen, dus ik kijk naar mijn dak en zie dat er dakpannen kapot zijn. En de overkapping waar de dakpannen op zijn gevallen, is ook kapot. Het is echt ongelooflijk wat een klap het is geweest”, benadrukt ze.
Kijk naar beelden van de schade en een interview met Christine:
Auto explodeert op de oprit in Beuningen: bestuurder gewond, huizen beschadigd
Haar gedachten dwalen steeds af naar wat de explosie nog meer had kunnen veroorzaken. “Vanochtend was ik rustiger dan nu. Ik krijg nu meer bibbers en denk aan wat er allemaal had kunnen gebeuren. Het had veel erger kunnen aflopen. Ik denk dat we met z'n allen geluk hebben gehad.”

Enorm geschrokken

Ook de buren van Christine zijn enorm geschrokken door de harde knal en het zien van hun buurtgenoot naast zijn geëxplodeerde auto. “Ik ben gelijk naar hem toegerend om te kijken hoe hij eraan toe was. Hij was verdwaasd, maar aanspreekbaar. Ik heb mijn hand op zijn arm gelegd en gezegd dat hij moest proberen rustig te blijven. Zelf probeerde ik me ondanks de enorme schrik groot te houden”, vertelt de buurvrouw.
Haar man zat tijdens de ontploffing in zijn auto, zo’n tien meter van de oprit waar de explosie plaatsvond. “De klap was zo hard dat mijn autoruiten bewogen en ik zag delen van een andere auto door de lucht vliegen. Ik dacht gelijk: er is iets met mijn vrouw. Toen ik de auto uitsprong en mijn buurman zag, heb ik gelijk 112 gebeld.”

Engeltjes op zijn schouder

Het echtpaar is nog nauwelijks van de schrik bekomen en zichtbaar aangeslagen. “Ik voel me heel raar, en achteraf voelt het nog heftiger dan op het moment zelf. Onze overbuurman heeft heel veel engeltjes op zijn schouder gehad. En de andere buurtbewoners ook, want 10 seconden voor de klap was het heel druk in de straat. Door de rondvliegende auto-onderdelen hadden veel meer mensen gewond kunnen raken”, vertelt de man.
Naast de shock, is er ook ruimte voor opluchting. “Ik ben blij dat het naar omstandigheden goed gaat met onze overbuurman. Dat is het allerbelangrijkste.”

Gasfles

Een woordvoerder van de brandweer spreekt van een ‘forse explosie’ veroorzaakt door een losse gasfles die in de auto lag. Brokstukken lagen tientallen meters om de auto heen en vier woningen raakten beschadigd.
Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de woordvoerder van de brandweer was hij wel aanspreekbaar.