Arnhem en omstreken

'Duitse circusbroers aangehouden voor poging tot moord'

Een circuswagen van de familie Renz.
Een circuswagen van de familie Renz. © ANP
ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag drie Duitsers opgepakt die in eigen land werden gezocht voor poging tot moord. Volgens dagblad De Gelderlander zou het om drie broers gaan van de circusfamilie Renz.
De drie mannen, 21, 26 en 36 jaar oud, zouden begin vorig jaar in Hamburg betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling. De 36-jarige zou op de uitkijk hebben gestaan, terwijl de anderen het slachtoffer aftuigden met stokken en boksbeugels. Hoewel de man daarbij zwaargewond raakte, wist hij uiteindelijk te ontkomen.

'Aangehouden na voorstelling'

Volgens dagblad De Gelderlander zouden de drie circusbroers na afloop van een voorstelling in Arnhem zijn aangehouden. De woordvoerder van het circus kan dit verhaal bevestigen noch ontkennen. De woordvoerster namens de familie Renz reageert telefonisch alleen door te zeggen dat het verhaal in de Gelderlander niet klopt. Verder wil ze niet op vragen in gaan.
Voor de drie mannen was in Duitsland een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De verdachten zitten hier nog vast, maar zullen worden uitgeleverd aan Duitsland.