Noord-Veluwe

Motorcrossers én publiek genieten weer in Oldebroek

Motorcrossers weer uit de startblokken in Oldebroek.
Motorcrossers weer uit de startblokken in Oldebroek. © Omroep Gelderland
HET LOO OLDEBROEK - "Een gigantisch gevoel voor de rijders, onze club en onze vrijwilligers." Henri Bekenkamp, voorzitter Stichting Circuit Oldebroek, geniet op tweede paasdag met volle teugen terwijl de motorrijders over circuit De Bargen aan de Vreeweg zoeven. Zij doen mee aan de Dutch Masters of Motorcross en voor het eerst sinds corona staat het publiek er weer met de neus bovenop.
"De baan ligt er supermooi bij", zegt Freek van der Vlist na een training op zijn crossmoter voor de kwalificatie. "Deze wedstrijd is de belangrijkste van het seizoen, het hoogste haalbare van Nederland. En voor mij is het een soort thuiswedstrijd, want ik kom uit Apeldoorn."
Eindelijk weer motorcross in Oldebroek
Tientallen deelnemers scheuren tijdens Pasen over de baan en aan de kant kijken naar schatting 2500 mensen naar de wedstrijd. De afgelopen jaren was dat door corona uit den boze. Van der Vlist: "Al er helemaal niks langs de baan staat, is het wel saai. Je bent toch minder gedreven als er geen puliek is." Tijdens de wedstrid hoopt de Apeldoorner bij de eerste tien te eindigen.
Voorzitter Henri Bekenkamp zegt zich al vijftien jaar in voor het circuit en zegt veel complimenten te krijgen van rijders. "Het is een hard en schitterend circuit. We zijn dan ook apetrots op dit evenement. En het verloopt gelukkig allemaal perfect."