Arnhem en omstreken

Man zit zes dagen aan 3-MMC en wordt platgelegd met 'olifantenmiddel'

De mannen zouden al zes dagen drugs gebruiken. Foto ter illustratie.
De mannen zouden al zes dagen drugs gebruiken. Foto ter illustratie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie had vrijdagmorgen haar handen vol aan de afhandeling van een drugsincident in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Twee bewoners gebruikten zes dagen 3-MMC, ook wel bekend als miauw miauw, en dat ging helemaal mis.
Wijkagent Bart Bosman uit Velp werd opgeroepen om ambulancepersoneel te assisteren, samen met drie Arnhemse collega's. "We waren gevraagd mee te gaan", legt Bosman uit. "3MMC is zulk gevaarlijk spul dat we weleens meemaken dat we met meerdere agenten bovenop iemand moeten zitten om hem of haar rustig te krijgen."

Spastische bewegingen

Dat was in de woning in Arnhem-Noord gelukkig niet nodig, gaat Bosman verder. "Maar hij moest wel gesedeerd worden, omdat hij zich druk maakte en spastische bewegingen maakte."
Politie en ambulance bij de woning in de Arnhemse wijk Geitenkamp.
Politie en ambulance bij de woning in de Arnhemse wijk Geitenkamp. © Instagram/wijkagent Velp
Op Instagram schrijft de Velper wijkagent daarover: "Om de bewoner weer rustig te krijgen heeft hij kalmerende middelen gekregen die normaal gesproken een olifant platleggen." Bosman meldt dat de bewoners zes dagen 3-MMC aan het gebruiken waren. "Zo verslavend is dat spul blijkbaar." Het slachtoffer ging mee naar het ziekenhuis, de wijkagent weet niet hoe de bewoner eraan toe is.

Hoge bloeddruk en temperatuur

Gebruikers van miauw miauw voelen zich eurofisch en energiek, maar lichamelijke bijwerkingen, zoals een stijging van de bloeddruk en een hogere lichaamstemperatuur brengen risico's met zich mee. Gebruikers melden hoofdpijn, verwarring, misselijkheid, angst en paranoia.

Zie ook: