Achterhoek

Fietser (40) overleden na ernstig ongeluk

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
DOETINCHEM - Bij een ongeluk met een bestelbus en een fietser op de Havenstraat in Doetinchem is vrijdagochtend een persoon overleden. Dat meldt de politie. Volgens de officier van dienst is het slachtoffer een 40-jarige man uit Doetinchem.
Net na 10.00 uur werden onder meer een ambulance en de brandweer opgeroepen voor een ongeval op de kruising van de Havenstraat met de Terborgseweg en Bedrijvenweg. Medische hulp mocht niet baten, het slachtoffer is ter plaatse overleden.
Verkeer dat vanaf de A18 komt wordt omgeleid via de Havenstraat of de Terborgseweg, omdat de weg is afgesloten. Het verkeer dat vanuit het centrum van Doetinchem komt kan wel doorrijden.
Er wordt op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een drone, meldt een videocorrespondent.

Derde ongeluk

Het is in enkele dagen tijd het derde dodelijke ongeval met een fietser in Gelderland. Eerder kwam een 78-jarige man om bij een botsing in Brummen. Woensdag overleed een 16-jarige wielrenner nadat hij in botsing kwam met een auto in Haalderen.

Zie ook: