Arnhem en omstreken

Grote brand in centrum Arnhem, tientallen bewoners op straat

Door de brand viel een muur van het pand om op meerdere geparkeerde auto's.
Door de brand viel een muur van het pand om op meerdere geparkeerde auto's. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een grote brand heeft afgelopen nacht gewoed in een winkelpand in de Arnhemse binnenstad. Tientallen woningen aan de Boulevard Heuvelink moesten worden ontruimd, waardoor veel mensen op straat stonden.
Rond 4.00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek er een winkel volledig in lichterlaaie te staan. De brandweer heeft direct de hoogwerker opgesteld om een persoon van het balkon te redden, meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Grote brand in centrum Arnhem, tientallen bewoners op straat

Tientallen woningen

De brandweer schaalde daarna groots op en brandweer uit de hele regio moest assisteren om het vuur onder controle te krijgen. Een naastgelegen flat werd door de politie ontruimd.
Bewoners van tientallen woningen stonden op staat. Inmiddels zijn zij opgevangen op het gemeentehuis, zegt een van de bewoners. Na geruime tijd leek de brand onder controle. De veiligheidsregio meldde om 7.15 uur dat de bluswerkzaamheden nog enkele uren zullen duren. Er wordt onderzoek gedaan in de ontruimde woningen. Van de slaapwinkel lijkt niks meer over te zijn.
Bewoners en hun hond zitten in een bushokje.
Bewoners en hun hond zitten in een bushokje. © Persbureau Heitink

Muur omgevallen

Aan de achterkant was er een parkeerplaats waar ook meerdere auto's geparkeerd stonden. Een muur van de slaapwinkel is gevallen en op de auto's terechtgekomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Verkeerschaos

In het centrum van Arnhem werden het Airborneplein de John Frostbrug tijdelijk afgesloten, deze zijn inmiddels weer open. In de vroege ochtend onstond daardoor wel een flinke verkeerschaos. Op de centrumring geldt normaal eenrichtingsverkeer, dat was door de afsluiting niet mogelijk. Diverse auto's reden noodgedwongen tegen het verkeer in, meldt een verslaggever van Omroep Gelderland. De Boulevard Heuvelink is nog tot de middag afgesloten, zo laat de gemeente Arnhem weten.