Achterhoek

'Ik heb gehuild', zo beleefde Doetinchem The Passion

De laatste scène speelde zich af op het Simonsplein.
De laatste scène speelde zich af op het Simonsplein. © REGIO8/Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Doetinchem was gisteravond het decor van The Passion. Op televisie keken 2,2 miljoen Nederlanders naar het paasevent in de Achterhoek. In Doetinchem, Gaanderen en Wehl kwamen op verschillende plekken mensen samen om gezamenlijk te 'kieken' naar het livespektakel in de Achterhoekse stad. "Ik heb gehuild, maar ik heb ook heel erg gelachen."
Twee dames uit Medemblik waren speciaal naar de kerk gekomen om samen naar The Passion te kijken. “We hadden al een bed & breakfast geboekt hier in Doetinchem toen we hoorden dat er geen publiek bij mocht zijn. We zagen op de website van de gemeente dat je hier samen kon kijken naar The Passion.”
Bekijk hier hoe mensen samen keken naar The Passion:
Zo beleefde Doetinchem The Passion

'Ik heb alle emoties langs laten komen'

Ook bij Streeckgenoot aan de Spinbaan in Doetinchem is het binnen gezellig druk. Op twee grote schermen geniet men van de uitzending. “Ik heb alle emoties langs laten komen vanavond”, vertelt een dame. “Ik ben diep ontroerd over wat ik heb gezien.” Ook een ander stel genoot van The Passion: “Ik ben trots op Doetinchem en dat The Passion in onze stad plaatsvindt.”

Zie ook: