Gelderland

Heb jij deze prijswinnende podcasts al gehoord?

Frank Oosterwegel (links) won een prijs met zijn podcast over de Veluwe.
Frank Oosterwegel (links) won een prijs met zijn podcast over de Veluwe. © Omroep Gelderland
ULFT - Heb jij al eens geluisterd naar de podcasts 'De dood van Robert' en 'Pretpark Veluwe'? Die podcasts hebben donderdagavond een Regiohelden Award gewonnen. Dat zijn prijzen voor uitblinkende producties van de Nederlandse regionale omroepen. Ben je benieuwd waar ze over gaan? Dan kun je ze hieronder luisteren.
In de podcast 'De Dood van Robert' gingen journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra een jaar lang op zoek naar antwoorden op vragen rondom de dood van Robert Dönnges uit Wageningen, die overleed in een zorginstelling. Dat gebeurde een uur nadat hij op Facebook: 'Help, bel 112' schreef. In vijf afleveringen leggen Terpstra en Kamphorst de luisteraar het complete verhaal voor.
Luister hier naar de introductie van de podcast 'De dood van Robert':
Meer luisteren? Dat kan hier!
Jenda Terpstra en Ellen Kamphorst nemen hun prijs in ontvangst.
Jenda Terpstra en Ellen Kamphorst nemen hun prijs in ontvangst. © Omroep Gelderland
Ellen Kamphorst was ook samen met Gerwin Peelen genomineerd in de categorie 'De nieuwsjager'. Daar wonnen zij geen prijs met hun verhalen over de politieke soap in de gemeente Scherpenzeel.

Pretpark Veluwe

Ook de podcast 'Pretpark Veluwe' viel in de prijzen? Journalist Frank Oosterwegel behandelt in de podcast de teloorgang van zijn Veluwe-gevoel en de natuurbeleving die hij daar ervaart. "Met deze podcast trekt de maker je steeds verder het verhaal in", liet de jury eerder al weten over Pretpark Veluwe. "Het eindresultaat zet je aan het denken en wijst je op je verantwoordelijkheid waar je eigenlijk normaal gesproken niet bij stilstaat."
Luister hier naar de introductie van de podcast 'Pretpark Veluwe':
Meer luisteren? Dat kan hier!