Gelderland

Met Pasen eropuit? Dit is de weersverwachting

Weerplaza heeft een weersvoorspelling afgegeven voor Pasen.
Weerplaza heeft een weersvoorspelling afgegeven voor Pasen. © ANP
Komend weekend is het Pasen. Voor veel mensen is het de ideale gelegenheid om eropuit te trekken: naar de camping, een paasmarkt, PaasPop in Zieuwent of een andere plek. Binnen blijven is waarschijnlijk niet nodig, want de weersvooruitzichten zijn vooralsnog goed.
Op verreweg de meeste plekken blijft het droog, voorziet Weerplaza. Deze week voelt al aan als een echte lenteweek en dat beeld lijkt zich door te zetten richting het weekend. De kans op neerslag is vrij klein: de paraplu mag natuurlijk altijd mee, maar hij zal waarschijnlijk niet nodig zijn.
Zowel Stille Zaterdag als eerste paasdag ziet er zonnig uit. De temperatuur loopt dan naar schatting op tot 16 à 17 graden met wat sluierbewolking. Als er dan wat regen valt, is dat waarschijnlijk het geval op maandag, tweede paasdag, en dan wat later op de dag.
Als het droog en zonnig wordt, is een bezoekje aan de natuur een prima idee.
Als het droog en zonnig wordt, is een bezoekje aan de natuur een prima idee. © Pexels

Pasen in het verleden

Omdat Pasen ieder jaar op een andere datum valt, is het lastig om jaren met elkaar te vergelijken. In 2021 viel Pasen bijvoorbeeld op 4 en 5 april, maar twee jaar eerder was het Pasen op 21 en 22 april. En wat te denken van zes jaar geleden, toen Pasen in de laatste week van maart viel?
De temperatuur kan flink verschillen. Weerplaza zocht uit dat het kwik tijdens Pasen in 2011 opliep tot liefst 26 graden, maar dat het twee jaar later niet warmer werd dan 4,3 graden. Wat dat betreft zit het komende paasweekend keurig in het midden.